lunes, 6 de febrero de 2012

UNA ALTRA DONA HA ESTAT ASSASSINADA.

Un altre home ha assassinat una dona amb la qual tenia o havia tingut una relació sentimental. Ens colpeix més perquè l’ha mort a Guadassuar, la dona era d’Alzira i l’assassí ha anat a entregar-se a la Guàrdia Civil de Carlet, sembla que acompanyat d’un germà. Els morts a prop sempre pesen més, es una llei periodística.
De la noticia que vaig escoltar a la ràdio i vaig llegir als diaris electrònics em colpeix una dada, que es repeteix massa vegades: l’home ja havia estat condemnat per agressió contra una altra dona parella seua feia uns anys, de qui havia tingut també una ordre d’allunyament. 
En aquests casos em solc preguntar si és que l’actual dona no sabia res de la vida anterior del seu xic i assassí. Normalment si que es sol saber, però això que diuen amor posa una bena als ulls i un vel al coneixement. Aquests hòmens agressors solen tindre bones paraules en l’etapa de festeig, de conquesta. Són capaços de fer creure que la denúncia i la condemna anterior fou una errada de la justícia, una certa injustícia i un engany de l’altra dona, que volia fer-li mal.
I la nova xica, ara ja morta, arribava a creure-s’ho, fins que començaria a patir una relació destructiva, i intentaria deixar-lo-. Però no, ells són més hòmens i no es deixen deixar, que elles són propietat pròpia i ells uns bons mascles.
Em fa mal el cor i l’enteniment quan m’assabente que hi ha adolescents que ja juguen al masclisme als 15, 16 o 17 anys. Xiquetes que es senten afalagades perquè el seu xic és zelós i s’enfada perquè porte una o altra roba, parle o no parle amb algú , i es posa en un esgraó superior, com a mascle dominant i agressor. Són passats perillosos de presents i futurs violents i de mort. 
Dones, mireu ben bé amb qui s’ajunteu, investigueu un poc al mascle que us agrada, especialment si s’’ha comportat malament –o només si diuen que ho ha fet- i ha agredit –físicament, emocionalment o psicològicament- a una altra dona. Qualsevol home violent i agressor ho seguirà sent si no es posa en mans de professionals per canviar la seua forma de veure el món i les dones, la seua forma de respondre a les frustracions o a les negatives. I, primer de res, desconfieu. Pot estar la vostra vida en joc.
Xiquetes, no aguanteu ni un crit, ni una imposició, ni una agressió física, verbal o emocional del novio. Hi ha molts més xics, molt millor que eixe, segur. Però, si no és per això, que siga per la vostra seguretat i per la vostra vida.
Dones, xiques,no els ho poseu fàcil: fugiu i, si cal, conteu-ho i denuncieu-ho. 
Cap agressió masclista més.!!!

No hay comentarios: