domingo, 30 de diciembre de 2012

VALS DE JOC: REGALS D'ACTIVITATS DE P/MARES I FILLS/ES



JUGAR, FAMÍLIA, JOCS I JOGUETS

Almenys una vegada a l'any, especialment quan venen les dates de Nadal i Reis, les famílies tenen l'oportunitat de parar-se a pensar sobre els joguets i els regals que es veuen obligades a fer a xiquets i xiquetes (i a adults, però ara no és el cas).

Però haurien de reflexionar, més que sobre els joguets o els regals, sobre el fet de jugar i sobre la relació del pare i la mare amb cada fill i filla quant al joc i les activitats lúdiques:

  • Jugar és una de els coses més importants que fan els xiquets i xiquetes, ja que és la seua forma d'aprendre i, específicament,  d'aprendre a viure.
  • La relació amb el pare i la mare en tot tipus d'activitats quotidianes i familiars  bàsica per al seu creixement com a persona.
ÀLBUM D'ACTIVITATS, VALS DE JOC

L'acceleració constant a la que ens duu la forma de vida actual en aquesta societat basada en el consum i la manca de temps per atendre com cal els xiquets i xiquetes provoca que, massa vegades, canviem activitats familiars, de pares, mares i fills, per regals -que poden ser o no joguets- o temps emprat davant pantalles de televisió o de videojocs.



Sempre he dit que un xiquet o xiqueta prefereix anar a qualsevol lloc o jugar amb sa mare o amb son pare que veure la tele o estar amb la consola. Però, evidentment, cal tindre el costum de fer coses junts i que l'activitat proposada siga interessant.  I això va entrenant-se des que tenen pocs anys, des del principi.

Per tal de facilitar el joc i les activitats lúdiques, a la publicació que us adjunte podreu trobar un àlbum en PDF amb una col·lecció de Vals de Joc, amb propostes concretes d'activitats compartides.  A més, unes històries de jocs i joguets i uns grams de teoria sobre jugar i créixer.

ARXIUS: 
Aquesta obra està subjecte a la llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada Creative Commons. Per veure una còpia de la llicència, visiteu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/.

Está obra está sujeta a la licencia Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported de Creative Commons. Para ver una copia de esta licencia, visite http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/.

No hay comentarios: